Digitalni iznajmljivači

Što današnja web-stranica mora imati?

Objavljeno 13. prosinca 2021.

Kao što više nije upitno treba li vaša kuća za odmor imati bazen, tako danas više uopće nije upitno trebate li imati web-stranicu. Pitanje je samo kakvu.

Web-stranicu, kao ni objekt, ne gradite samo za danas, već je to ulaganje u budućnost. Stoga, trebala bi zadovoljavati potrebe modernog doba i modernog korisnika, ali i moći se ažurirati i nadograđivati odnosno prilagođavati se novim potrebama budućnosti.

U članku Što je bolje: napraviti web-stranicu sami ili angažirati profesionalca? osvrnuli smo se na prednosti i nedostatke jedne i druge opcije. U nastavku vam donosimo popis što bi web-stranica 21. stoljeća trebala moći i imati, bilo da ju radite sami ili prepustite taj posao profesionalcima, a objasnit ćemo i zašto.

 

Kriteriji modernog doba i potrebe današnjih korisnika

Web-stranica treba zadovoljiti kriterije modernog doba i potreba današnjih korisnika.

1. Treba biti prilagođena mobilnim uređajima.

Sve se više smještaj traži „u hodu“ – na mobitelima ili tabletima. Posebno to vrijedi za last minute rezervacije kada gosti, u želji da posjete još neku destinaciju na svom proputovanju, rezerviraju danas za sutra. Ako želite da vaši gosti ne napuste web-stranicu čim ju otvore jer ne mogu pročitati sitna slova koja nisu prilagođena malim ekranima mobitela, učinite ju mobile-friendly.

2. Treba imati kalendar te jednostavan način rezerviranja smještaja.

Gost nema vremena pretraživati po kalendarima je li željeni termin slobodan ili zauzet te koliko ga noćenje košta, a još manje slati upit i čekati da vi odgovorite. Njemu treba biti odmah vidljivo je li željeni termin slobodan ili zauzet te odmah mora dobiti informaciju koliko ga rezervacija smještaja kod vas košta. Da bi to dobio, na vašoj web-stranici mora biti omogućen automatski izračun cijene povezan s kalendarom te prikazano je li termin slobodan ili zauzet.

3. Treba omogućiti jednostavno plaćanje.

Jednom kad se gost odluči rezervirati vaš smještaj, potrebno mu je omogućiti da to učini brzo i jednostavno kako se u međuvremenu ne bi predomislio, a i kako ne biste predugo čekali na uplatu avansa što vas onda drži u neizvjesnosti.

Bilo da omogućite plaćanje jednim klikom direktno preko web-stranice ili šaljete podatke za uplatu, gostu morate omogućiti da plaćanje izvrši u nekoliko klikova, a ne da prepisuju IBAN s vaše fotografije ili screenshota koji ste napravili i poslali mu. Povezivanje web-stranice s PayPal računom ili generiranje 2D koda na ponudi uvelike će skratiti vrijeme plaćanja avansa.

4. Treba biti SEO-friendly.

Što je SEO? Sadržaj web-stranice ne čitaju samo ljudi, vaši gosti, već i pretraživači poput Googlea. Uz pripremu tekstova koje će čitati gosti, trebate istražiti koje ključne riječi oni googlaju te upravo njih koristiti u svojim tekstovima vidljivima na web-stranici, ali i onim opisima u pozadini koje „čita“ Google.

Drugim riječima, vaša web-stranica treba zadovoljiti kriterije da bude indeksirana na Googleu kako bi ju gosti lakše pronašli.

5. Treba biti sigurna.

U moru sumnjivih web-stranica koje već sami pretraživači poput Googlea identificiraju kao sumnjive i blokiraju ne želite da bude i vaša.

SSL certifikat i zaštita sigurnim HTTPS protokolom danas su standard. Ako vaša domena počinje s ‘https’, svaki će pretraživač vašu web-stranicu tretirati kao sigurnu i gosti će znati da je web-stranica legitimna, a ne prijevara.

 

Web-stranica puno je više od galerije fotografija i opisa objekta

Web-stranica je prodajni alat – ona poziva na kupnju, uvjerava i, konačno, omogućava kupnju.

S njom i štedite na provizijama koje, kad se zbroje i konvertiraju iz eura u kune, dosežu do pozamašnih iznosa koje sigurno možete bolje uložiti u svoj objekt. Ne kažemo da vam agencije i portali ne trebaju, već vam savjetujemo da goste koji vas ondje pronađu, preusmjerite na svoju web-stranicu gdje će rezervirati vaš smještaj bez provizije.

A da biste to mogli učiniti, morate imati stabilnu, sigurnu, modernu, responzivnu, vizualno atraktivnu i preglednu web-stranicu.

 

 

U potrazi ste za modernom, atraktivnom, funkcionalnom i sigurnom web-stranicom za svoju kuću za odmor ili apartman?

 

Apartmanica vam pruža sve što web-stranica 21. stoljeća treba imati!

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića