Česta pitanja

Iako mnogo malih iznajmljivača to ne percipira na takav način, vlastita web stranica trebala bi biti prvi i osnovni alat za promociju smještaja kod privatnih iznajmljivača iz nekoliko razloga:

 • Više izravnih (direktnih) rezervacija bez provizije
  Ako svoj smještaj nudite kroz razne online agencije i ostale posredničke kanale postoji velika vjerojatnost da će gosti, nakon što vas pronađu primjerice na portalima tipa “Booking.com” ili “AirBNB” kopirati naziv vašeg objekta i ukucati ga u Google ili ostale internet tražilice te nastojati doći direktno do vašeg smještaja kako bi ostvarili bolju cijenu. Vlastita stranica omogućit će vam izravne rezervacije! I gostima i vama isplativije je izbjeći proviziju portala i agencija. S gostom ćete izravno komunicirati i dogovoriti uvjete i detalje rezervacije.
 • Prisutni ste na internetu
  Moderno dizajnirana internetska stranica osobna je iskaznica vašeg objekta na internetu! Njome ćete pokazati profesionalnost i ozbiljnost u poslovanju, omogućit ćete gostima neposrednu komunikaciju s vama što će oni posebno cijeniti, a istaknut će vas i pred konkurencijom koja nema svoju internetsku stanicu što posebno dolazi do izražaja kod objekata visoke kategorije. Ulaganje u vlastitu web stranicu zapravo je ulaganje u brand i imidž vašeg smještaja.

Pozicija web stranice na tražilicama ovisi o raznim faktorima poput kvalitetnog opisa objekta, njegovih posebnih značajki koje ga distanciraju od ostale ponude, lokaciji u kojoj se objekt nalazi, originalni (a na generički) naziv objekta i slično.

Naš tim će, ovisno o sadržaju kojeg nam dostavite, uložiti maksimalan napor da podesi web stranicu u skladu sa svim tehničkim standardima koje podržavaju vodeće svjetske internetske tražilice poput Google-a ili Yahooa.

No da budemo iskreni, vaša web stranica gotovo sigurno neće biti pozicionirana na prvoj stranici tražilica pod pojmovima “Vila na Jadranu” ili “Apartman u Hrvatskoj”. S druge strane vaša web stranica može jako dobro kotirati u situacijama gdje korisnici vaš objekt pronađu na kanalima poput Booking.com-a ili Airbnb-a te kopiraju naziv vašeg oglasa sa tih kanala u Google tražilicu – u takvoj situaciji postoji velika vjerojatnost da će vaš objekt biti izvrsno pozicioniran, moguće i među prvih nekoliko rezultata.

Kako bi još više poboljšali vidljivost vaše kuće za odmor ili apartmana, preporučujemo da nakon što završi proces izrade web stranice otvorite “Google Business profil” i povežete ga s vašom Apartmanica web stranicom. Time će vaša web stranica biti bolje pozicionirana, posebno kada korisnici pretražuju po nazivu na Googleu.

 

Ekipa iz Apartmanica tima predložit će vam prikladan naziv domene za vašu web stranicu kako bi domena bila što je moguće kraća, upečatljivija i kako bi njen naziv bio optimiziran za bolju pretragu na tražilicama.

Primjer: ako se vaša kuća za odmor zove Villa Kamenjak i nalazi se u Puli predložit ćemo vam registraciju domene www.villa-kamenjak.com ili www.villa-kamenjak-pula.com

Zakup domene ćemo napraviti za vas, a godišnji trošak ovisi o tipu domene (.com, .hr, .eu, …). Najčešća među našim korisnicima je .com domena, a neki naši korisnici koji su pravne osobe ostvaruju pravo na besplatnu .hr domenu pa se odlučuju za nju.

Usluga inicijalne izrada web stranice na platformi Apartmanica za privatne iznajmljivače je jednokratno 499 EUR / 3743 kn (Standard paket) za do 5 smještajnih jedinica. Za svaku dodatnu smještajnu jedinicu naplaćuje se dodatnih 14,99 EUR / 112,47 kn jednokratno pri izradi.

U cijenu inicijalne izrade uključeno je:

 • ubacivanje svih podataka, opisa, značajki i fotografija vaših objekata i smještajnih jedinica za sve jezike za koje dostavite prijevod (do 3 strana jezika)
 • izrada lijepo dizajnirane naslovne stranice s istaknutim bitnim značajkama vašeg objekta uz odabir najboljih fotografija
 • odabir i registracija domene te povezivanje domene s web stranicom
 • osnovna tehnička SEO optimizacija (optimizacija za tražilice)
 • uključeno prvih godinu dana usluge održavanja (domena, hosting i usluga sigurnosne nadogradnje web stranice).
 • Gratis: otvaranje Google profesionalnog profila i povezivanje s web stranicom
 • Gratis: otvaranje Google Analytics korisničkog računa za pregled broja posjetitelja

Godišnja pretplata besplatna je za prvih godinu dana korištenja.

Nakon isteka prvih godinu dana plaća se godišnja pretplata u iznosu od 89 EUR / 670 kn (za do 5 smještajnih jedinica). Za svaku dodatnu smještajnu jedinicu plaća se dodatnih 8,99 EUR / 66.75 kn godišnje.

Godišnja pretplata uključuje:

 • zakup serverskog poslužitelja (hosting) na kojoj su spremljeni svi podaci vezani uz vašu web stranicu
 • uslugu podrške u radu vaše web stranice putem e-maila
 • nadgledanje ispravnosti rada web stranice i ažuriranje sigurnosnih propusta

Još jedan godišnji je trošak je domena koju možemo zakupiti za vas, a iznos ovisi o tipu domene (.com, .hr, .eu, …). Neki naši korisnici koji su pravne osobe ostvaruju pravo na besplatnu .hr domenu.

Ne, web stranicu izrađenu servisom Apartmanica nije moguće prenijeti na drugi hosting poslužitelj iz sljedećih razloga:

 • Apartmanica nije obična web stranica nego složena web aplikacija. Web stranica izrađena putem ovog servisa samo je jedna od dostupnih funkcionalnosti te kao takva može funkcionirati isključivo na našem hosting poslužitelju.
 • Web stranica usko je povezana sa sustavom za vođenje kalendara rezervacija, izračunom cijena te sa sustavom za sinkronizaciju smještaja putem iCal formata. Čak kad bi se i u teoriji web stranica odvojila od sustava Apartmanica i postavila na drugi hosting poslužitelj vrlo bitne funkcionalnosti kao što je forma za slanje upita, kontakt forma te kalendar s prikazom raspoloživosti ne bi više funkcionirale. 
 • Apartmanica je takozvana SaaS aplikacija (software as a service, prevedeno software kao usluga). Ovo je jedan od najpopularnijih poslovnih modela u softverskoj industriji trenutno. Poslovni model Apartmanice temelji se na usluzi godišnje pretplate koja u sebi sadrži unaprijeđenje aplikacije, korisničku podršku, hosting, domenu i sve ostalo što je potrebno da bi sama aplikacija i web stranica ispravno funkcionirala.

Da, svaka web stranica izrađena putem našeg servisa ima pravo na besplatan SSL certifikat te je stranica zaštićena sigurnim HTTPS protokolom. Ovakva razina sigurnosti danas je osnova svake web stranice. Prednosti web stranica s ugrađenim HTTPS protokolom su bolja pozicija na tražilicama te sigurna razmjena osjetljivih podataka između gosta i iznajmljivača (podataka o rezervaciji, kreditnih kartica i sl.)

Da, Apartmanica nudi metodu sinkronizacije putem iCal metode razmjene. Takvu metodu razmjene podržavaju gotovo sve vodeće svjetske online turističke agencije putem Booking.com-a, Airbnb-a, Homeaway i slični.

Bitno je napomenuti da sinkronizacija raspoloživosti putem ove metode nije “instantna” (ne događa se odmah u trenutku kada se dogodi rezervacija) već je periodička i ovisi o vremenskim intervalima svakog pojedinog kanala. Iako ovo nije savršen način sinkronizacije mnogo naših korisnika, a i korisnici diljem svijeta štede svoje vrijeme koristeći ovu metodu kako bi lakše zatvorili termine na vlastitoj web stranici kao i na ostalim kanalima.

Apartmanica funkcionira na temelju multifunkcionalnog dizajnerskog predloška koji je krojen po mjeri privatnih iznajmljivača i omogućuje:

 • pregledno i ugodno predstavljanje svake vrste objekta, bilo da se radi o kući s jednim ili više apartmana ili pak o luksuznoj kući za odmor
 • detaljan pregled objekta i smještajnih jedinica kroz pedantno odabrane piktograme (ikonice) koje predstavljaju najbitnije značajke pojedinog smještaja
 • responzivan dizajn što omogućuje da se web stranica odlično prikazuje na svim vrstama uređaja, od računala i tableta do pametnih telefona
 • jednostavan prikaz cjenika i kalendara raspoloživosti
 • jednostavnu i intuitivnu formu za slanje upita za rezervaciju uz mogućnost automatske kalkulacije cijene noćenja

U posebnim slučajevima omogućujemo odabir druge sheme boja.

Da, bilo da iznajmljujete zasebnu kuću na jednoj lokaciji, dva apartmana na drugoj lokaciji i sobu na trećoj lokaciji – nema problema, sve to možete objaviti na jednoj vlastitoj web stranici.

 • U osnovnom Apartmanica paketu dozvoljeno je unijeti do 5 različitih smještajnih jedinica, bilo da se oni nalaze na jednoj lokaciji ili se svaka smještajna jedinica nalazi na zasebnoj lokaciji.
 • Za više od 5 smještajnih jedinica naplaćuje se 14,99 EUR / 112,47 kn po dodatnoj jedinici jednokratno kod inicijalne izrade stranice te se za 8,99 EUR / 66.75 kn po dodatnoj jedinici uvećava godišnja pretplata (nakon isteka prve godine korištenja).
Već ste naš korisnik i imate pitanje ili trebate pomoć?
Upute kako nešto izmijeniti i popraviti na web stranici su dostupne u našoj bazi znanja:
Baza znanja

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića