Digitalni iznajmljivači

Ukida se Google Business Site – što to znači za iznajmljivače?

Objavljeno 11. siječnja 2024.

Odmah s početkom nove godine, dočekala nas je vijest o skorašnjem ukidanju vrlo popularnog Google-ovog alata „Google Business Site“ kojega koriste brojni poslovni subjekti, uključujući i iznajmljivače, kako bi postigli što bolju vidljivost na tražilicama i svojim korisnicima pružili osnovne informacije o uslugama i radu. Još vrlo kratko vrijeme, do ožujka, usluga će biti dostupna, a onda je vrijeme za pronaći alternativu.

Za početak – što su Google Business stranice?

Google Business Site zapravo su vrlo bazične web stranice za oglašavanje poslovnih subjekata i pružanje glavnih informacija o poslovanju (pr. informacije o radnom vremenu, fotografije, recenzije…) čija je izrada jednostavna, a korištenje besplatno. Prepoznat ćete ih po nastavku business.site (npr. mojapartman.business.site). Njihov je sadržaj temeljen na Business Profilu (Google My Business GMB) koji je za svakoga tko se želi ozbiljno baviti svojim poslom praktički osnovni način povezivanja s online zajednicom. Googleove su stranice, upravo zbog pristupačnosti i jednostavnosti, bile vrlo korištene i popularne. Naravno, stranice su imale i razne nedostatke pa su im mnogi tako zamjerali priličnu jednoličnost zbog nemogućnosti personalizacije, nepostojanje adekvatne korisničke podrške (a znale su se događati i krađe identiteta i objave lažnih profila), nemogućnost utjecanja na objavljivanje recenzija (koje mogu ozbiljno narušiti poslovanje!) itd. 

Ipak, bile su besplatne i jednostavne, i baš zbog toga toliko korištene. Iznajmljivačima su bile praktične i zbog činjenice da se putem kontakt obrasca na stranicama moglo i rezervirati smještaj; štoviše, mnogima je upravo ovo bio jedini način samostalnog dogovaranja rezervacija!

No, za nadolazeću se sezonu na ove stranice više ne možemo oslanjati jer uskoro odlaze u prošlost. 

 

Kada se ukidaju i što nakon?

Google je objavio je će se Google Business stranice ukinuti već 1. ožujka. Bude li netko pretraživao tu stranicu i nakon navedenog datuma, automatski će ga se preusmjeriti na Google Business profil povezan sa stranicom, no i to će potrajati kratko vrijeme, odnosno do 10. lipnja, nakon čega će se stranice jednostavno prikazivati kao nedostupne. Ono što sada preostaje napraviti iznajmljivačima je da što prije, a svakako do početka ožujka, ažuriraju svoje Business profile i upišu stranicu na koju žele usmjeravati svoje korisnike/goste. Imaju li iznajmljivači vlastitu web stranicu koja nije Google-ova, odlično, upisat će tu stranicu!  Ako nemate svoju web stranicu, sada je pravi trenutak da razmislite o njezinu kreiranju. Na to upućuje i sam Google, koji neće ponuditi neku svoju novu opciju ili zamjenu za ove stranice. 

Kako Apartmanica može pomoći? Pripremili smo odlične pogodnosti!

Sasvim je jasno da je iznajmljivačima koji imaju samo Google-ovu stranicu sada najbitnije pronaći alternativu, odnosno izraditi vlastitu web stranicu. Tu smo za vas da vam u tome pomognemo. 

Izrada vizualno atraktivnih web stranica za prezentaciju i rezervaciju smještaja naša je specijalnost. Apartmanica stranice već pune apartmane stotinama iznajmljivača, a preko 2.000 smještajnih jedinica prezentira se upravo putem Apartmanica web stranica. Ove su stranice napravljene tako da na najoptimalniji način gostima predstave sve ono što ih zanima i da ih potaknu na rezervacije. Osim što ćete moći puno bolje prezentirati vaš apartman ili kuću za odmor nego što se je to moglo sa Googleovim stranicama, uz Apartmanicu na jednostavniji i profesionalniji način upravljate i svojim rezervacijama, a potpunu kontrolu imate i nad recenzijama gostiju koje će se objaviti. 

S obzirom na promjene koje nam slijede ukidanjem Google Business stranica, pripremili smo odlične popuste za sve koji se žele pridružiti Apartmanica zajednici zadovoljnih iznajmljivača. Naime, svima koji nam se jave za izradu vlastitih web stranica do 1. ožujka nudimo više od 30% popusta na izradu stranica! To znači da profesionalno izrađene stranice prilagođene prikazu na svim mobilnim uređajima, uz korisničku podršku tijekom cijele godine te jedinstven CMS sustav za upravljanje sadržajem možete imati za samo 399 eura.

Naš Standard paket, po ovoj odličnoj cijeni, podrazumijeva i mogućnost višejezičnosti stranica, kalendar rezervacija sinkroniziran s ostalim rezervacijskim portalima putem iCal-a, sustav za prikupljanje recenzija, formu za brzu rezervaciju smještaja uz automatski izračun cijene noćenja, izrade potvrde o rezervaciji “na klik” i još mnogo toga.

Ali, to nije sve, jer osim što izrađujemo super stranice, super smo i brzi, pa ćemo tako za sve koji se u ovom razdoblju akcije odluče za Apartmanicu i dostave nam potrebne podatke nastojat stranice izraditi do roka u kojem Google predviđa ukidanje svojih Business stranica. 

 

Kako do popusta?

Zatražite ponudu do. 1.0žujka 2024. i očekujte u vrlo kratkom roku naše povratno javljanje gdje ćemo vas uputiti u daljnje korake izrade stranice, uz ovaj odličan popust kojeg se ne propušta. Vaše web stranice tek su nekoliko klikova mišem od vas! 

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića