Digitalni iznajmljivači

Što je iCal i zašto ga je dobro koristiti?

Objavljeno 20. travnja 2022.

Je li vam poznat onaj osjećaj kada nešto radite u vrtu, a mobitel ste ostavili negdje u kući i baš u tom trenutku stigne rezervacija? Naravno, primijetili ste ju tek nakon dva-tri sata pa vas oblije hladan znoj jer se baš u tom trenutku mogao dogoditi overbooking.

Nakon ovakve situacije odlučili ste uvijek i posvuda nositi mobitel sa sobom – za svaki slučaj, ali dogodi se da stigne rezervacija preko neke od platformi, a aplikacija zakaže i ne pošalje vam obavijest. Shvatite što se dogodilo tek kad stigne rezervacija za isti period preko drugog kanala i pitate se što sada napraviti.

Zapravo, pravo pitanje je može li se sve ovo spriječiti, a odgovor je – može!

 

Što je iCal?

iCal ili iCalendar je vrsta medija koja omogućava pohranu i razmjenu informacija koje bilježimo u svojim digitalnim kalendarima. To mogu biti poslovna događanja, obaveze, sastanci, rođendani, ali i rezervacije smještaja.

Povezivanjem različitih platformi oglašavanja putem iCalendara zauzeće termina na jednoj platformi automatski se preslikava na druge koje su s njom povezane olakšavajući nam tako poslovanje.

 

Kako povezati platforme?

iCal sinkronizacija postala je standard i mnogi internetski oglašivači poput Bookinga i Airbnba omogućavaju ovakvu sinkronizaciju. I Apartmanica svojim korisnicima omogućava iCal sinkronizaciju s drugim booking platformama.

Kako ih povezati?

  1. U sustavu svoje Apartmanica web-stranice kliknite na uređivanje svoje smještajne jedinice pa potražite odjeljak Raspoloživost.

    Ondje možete preuzeti iCal URL svog kalendara.
  2. U svom oglasu na portalu Booking.com pronađite opciju Sinkroniziraj kalendar. Kliknite na Importiraj kalendar unutar nje i “zalijepite” iCal URL svoje Apartmanica web-stranice.
  3. Zatim kliknite na Eksportiraj svoj kalendar i kopirajte URL.
  4. Vratite se na svoju Apartmanica web-stranicu u odjeljak Raspoloživost i kliknite na zeleni link + Dodaj novi izvor. Otvorit će vam se skočni prozor u kojem ćete upisati naziv platforme i “zalijepiti” iCal URL.

Na Airbnbu iCal URL pronaći ćete kod Uvoza i Izvoza kalendara.

 

Je li iCal sinkronizacija pouzdana metoda?

Sinkronizacija povezanih kalendara provodi se u određenim intervalima i ona ovisi o svakom kanalu odnosno platformi na kojoj se kalendar nalazi. Drugim riječima, sinkronizacija se ne provodi u stvarnom vremenu kao kod channel managera pa uvijek postoji mogućnost preklapanja rezervacije ako na više kanala imate uključenu opciju Instant booking. U takvim situacijama sigurnije je koristiti se channel managerom.

No, ako samo na jednoj platformi imate uključen Instant booking, a na drugima zaprimate upite, iCal sinkronizacija dovoljna je opcija koja vam može olakšati poslovanje.

Želite li si olakšati poslovanje?

Sinkroniziranjem svih kanala oglašavanja smanjujete vjerojatnost overbookinga, a vlastitom web-stranicom štedite značajne iznose na provizije.

 

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića