Digitalni iznajmljivači

Proglašenje pobjednika nagradnog natječaja

Objavljeno 26. travnja 2021.

Ovim putem se želimo zahvaliti svim vlasnicima kuća za odmor koji su sudjelovali u nagradnom natječaju. Od prijavljenih natjecatelja koji su ispunili obrazac i poslali fotografije svoje okućnice u periodu od 25. ožujka do 18. travnja, krajobrazna arhitektica Davorka Mališa na temelju dostavljenih fotografija odabrala je tri najljepše okućnice, odnosno pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog sudionika natječaja te uz svoj odabir daje kratak osvrt.

1. VILLA ROSANDA
Ova okućnica ima sve odlike prostora za uživanje na svježem zraku. Upotrebom prirodnih gradivih materijala i skladno posađenim biljnim materijalom odaje zanimljiv estetski dojam. Kretanje kroz okućnicu je funkcionalno i omogućava postepeno otkrivanje eksterijera. Jednakom upotrebnom opločenih i zelenih ploha okućnica ima optimalan raspored volumena i plohe čime odaje dojam sklada. Geometrijsko oblikovanje okućnice omekšano je sa optimalno posađenim zelenilom kojeg čine travnjak, cvjetnjaci, živice i bilje penjačice.

 

2. VILLA DIORA
Okućnica djeluje kao skriveno utočište koje nudi privatne prostore za zabavu, rekreaciju i predah. Iz prostora okućnice kako i izvan njih, pruža se zapanjujući pogled koji povećava estetski doživljaj okućnice. Organski stil oblikovanja poštuje se na cijeloj okućnici ujedno naglašavajući linije kao najjači vizualni element u okućnici. Izazovne padine riješene su upotrebom biljka ili suhozida čime se u okućnici zadržala prirodnost a voluminoznim zelenilom očuvala se privatnost u okućnici. Neutralnom upotrebom boja kroz gradive materijale okućnica se stopila sa okruženjem u kojem se nalazi.

 

3. VILLA BENINA ROSSA
Okućnica je podređena plohi i lijepo očuvanoj istarsku fasadi. Staza od prirodnih materijala osigurava funkcionalno kretanje po vrtu dok zelene otvorene plohe pružaju lako održavanje i preglednost na okućnici. Travnjaci su lijepo održavani kao i biljke u vrtu. Sveukupni gradivi i zeleni elementi sačinjavaju uredan jednostavni stil okućnice.

Copyright Play Digital 2009. - 2022.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci