Digitalni iznajmljivači

Novogodišnje odluke za privatne iznajmljivače

Objavljeno 9. siječnja 2020.

Početak nove kalendarske godine otvara nove vizije i nova nadanja. Svaki privatni iznajmljivač, kao i poslovni čovjek traži način na koji bi mogao unaprijediti svoje poslovanje i tako ostvariti veću dobit, ili pak naučiti nešto novo od eventualnih pogrešaka koje su mu se omakle prošle godine.

Stvaranje popisa novogodišnjih odluka je samo forma jačanja početnog zanosa koji je potreban kako bi s većim entuzijazmom krenuli u novu sezonu 2020. godine.

1. Izradit ću web stranicu ako je nemam, a ako je imam dodat ću novi sadržaj na nju

Jačanje digitalnog marketinga je iznimno važna odluka. Iako toga nismo uvijek svjesni, cijeli svijet živi i diše „online“, tako da je jačanje vaše prisutnosti na internetu prijeko potrebno kako biste zapeli za oko stranom gostu koji želi doći na godišnji odmor u Hrvatsku.

Web stranica je osnova digitalnog marketinga te je bez nje teško zamisliti online poslovanje i promociju vašeg objekta. Upravo zbog toga je izrada web stranice i briga o njoj na prvom mjestu ove liste.

Važna je i prisutnost na booking portalima i komunikacija s gostima preko agencija, budući da vam i ona može pružiti odličan okvir poslovanja, ali vam nažalost ne omogućuje izravan, direktan kontakt s potencijalnim gostima. Lijepo dizajnirana vlastita web stranica je izraz profesionalnosti i ozbiljnosti vašeg pristupa poslovanju što će strani gosti prepoznati i cijeniti.

 

2. Ažurirat ću svoje fotografije ili dodati video prikaz apartmana

Dobra fotografija prodaje smještaj bolje od najbolje turističke agencije. Profesionalne fotografije interijera i eksterijera vaše smještajne jedinice su na neki način „must have“. Nova godina je izvrsno vrijeme da pregledate fotografije i ukoliko su starije od 3 godine ili ako su snimljene mobitelom, definitivno je vrijeme da razmislite o pronalasku profesionalnog fotografa i o dogovoru termina za fotografiranje vašeg objekta.

Osim fotografije, danas je sve popularniji video sadržaj. Ponudite svojim potencijalnim gostima kratak video prikaz interijera i eksterijera vašeg objekta. To će vas svakako istaknuti od konkurencije i dati potencijalnom gostu vjeran filmski prikaz onog što im nudite. Ukročite u novu 2020. godinu bez straha od napretka i budite u koraku s vremenom u kojem živimo, u vremenu digitalne komunikacije.

 

3. Poslat ću svojim dosadašnjim gostima ponudu s popustom ili newsletter s novostima o svojem objektu

Odnos s dosadašnjim gostima je iznimno važan jer vam pruža mogućnost rezervacija bez provizije i rezervacija bez strahovanja u kakvom ćete stanju zateći vaš objekt nakon njihovoga boravka. Budite uvijek prijateljski raspoloženi i komunicirajte s vašim bivšim gostima. Na taj ćete način graditi mrežu vaših stalnih korisnika te ćete ozbiljno zakoračiti prema ostvarenju cilja da poslujete samostalno bez posredstva agencija i bez skupih provizija.

Dok se broj privatnih iznajmljivača u Hrvatskoj svakim danom povećava,  potreba za izdvajanjem od prosjeka iznajmljivača u Hrvatskoj je sve veća. Izrada web stranice, profesionalan digitalni foto/video prikaz Vašeg objekta i odnos s korisnicima je odličan način da se izdvojite od većine i pobjednički krenete u novu sezonu.

Copyright Play Digital 2009. - 2022.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci