Digitalni iznajmljivači

Kako svojim gostima poslati čestitku za Božić

Objavljeno 19. prosinca 2023.

Miris cimeta i klinčića, lampice po kućama, ukrašene ulice i trgovi, i naravno „Sam u kući“ na ekranima. Da, stiglo je i to doba godine. Onaj period koji nam uvijek stigne nekako prebrzo, a završi još i brže. Vrijeme je veselja, radosti, druženja, uživanja sa svojim obiteljima i bližnjima – vrijeme je blagdana. Polako smo se oporavili od rada i užurbanog ritma tijekom turističke sezone, a pripreme za sljedeću djeluju nam kao da su tamo negdje daleko.  

I naravno, ovo je doba godine kada se definitivno trebate nagraditi za sav trud i vrijeme koje ste uložili da sezona protekne što bolje, no imajte na umu da je ovo jedinstveno raspoloženje koje sada vlada nešto što je zajedničko i vama i – vašim gostima. Baš zato, dokažite svojim starim (i budućim) gostima koliko ste dobri domaćini i pokažite im da mislite na njih tako što ćete im ove godine poslati čestitku povodom blagdana i zaželjeti im sve najljepše.

Blagdani su zapravo idealna prilika da svoje goste podsjetite da ste tu i da to ne zaborave kada uskoro krenu planirati svoje godišnje odmore za sljedeću godinu. 

Donosimo vam super ideje kako čestitati blagdane svojim gostima i pozitivno ih iznenaditi. Na taj ćete im način poslati i poruku da vam nisu samo broj, što će kod njih sigurno potaknuti emocije koje su, znamo – najbolji okidač za akciju (čitaj: rezervaciju). Evo nekoliko savjeta kako to učiniti i na što sve obratiti pozornost kod kreiranja čestitki:

 

Poigrajte se dizajnom: besplatni internet alati koji će vam pomoći

Čestitku povodom blagdana možete, naravno, poslati u obliku nekoliko rečenica u e-mailu – i to je bolje nego ne čestitati uopće. No, želite li ostaviti poseban dojam, dajte si malo truda i izradite sami dizajn čestitke koju ćete upućivati gostima. Na internetu možete pronaći niz besplatnih alata koji će vam u tome pomoći. Jedna od najpopularnijih stranica za „online dizajn“ je Canva. U Canvi najprije odaberete format koji želite (pr. za Facebook objavu, Instagram story, u dimenzijama online čestitki itd.) i dalje puštate mašti na volju. Možete se poigrati fontovima, bojama, oblicima, raznim efektima, grafičkim elementima i ukrasima, pa čak i animacijama. Učinite čestitku još osobnijom i dodajte u njezin dizajn i fotografiju vašeg apartmana ili, još bolje, vesela lica članova vaše obitelji s božićnim kapicama kako, primjerice, nazdravljaju šampanjcem u dnevnom boravku vašeg apartmana. Promocija objekta i čestitka u jednom!

Za one koji žele više: videočestitke

Kažu da slika govori tisuće riječi. Onda video govori njih milijun. Čestitajte blagdane u obliku kratkog videa u kojemu, primjerice, upućujete svoje želje na engleskom i hrvatskom jeziku. Gostima će biti zanimljivo čuti i naš jezik, a video vam daje priliku da puno bolje iskažete emocije kroz gestikulaciju i ton glasa nego što to možete kroz fotografiju. Ako vam uređivanje videa nije strano, u svoju čestitku dodajte i pokoji prigodni efekt.

Nemate inspiracije? Neka AI razmišlja umjesto vas

Svojim gostima svakako želite čestitati, no jednostavno nemate vremena razmišljati kako sročiti lijepu i zanimljivu čestitku? Olakšajte si muke i te brige prepustite umjetnoj inteligenciji. U internet tražilicu upišite „AI text generator“ i dobit ćete prijedlog niza stranica putem kojih možete (besplatno!) zatražiti pomoć umjetne inteligencije. Ako se još niste okušali u ovom najnovijem čudu tehnologije, ne brinite, vrlo je jednostavno i brzo ćete naučiti. U neki od AI alata samo upišite „zapovijed“, odnosno ono što od umjetne inteligencije očekujete da učini za vas. Primjerice, za pisanje čestitke napisat ćete nešto poput: „napiši čestitku povodom božićno-novogodišnjih blagdana na njemačkom jeziku sa 50 riječi i uključi poziv na godišnji odmor u Hrvatskoj“. Pokušajte, rezultati će vas iznenaditi!

Pazite na sadržaj čestitki

Blagdansko ozračje koje vlada tu je jer se bliži Božić, jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana. No, to ne znači da su i svi gosti kojima se božićnom čestitkom obraćate kršćani i da će pozitivno primiti vašu poruku u kojoj stoji „Čestit Božić“. Stoga, mudrije je da u svojim čestitkama budete neutralni i gostima poželite da uživaju u praznicima i veselim događanjima kojima prosinac obiluje u svim krajevima svijeta. Poželite im da ih prate zdravlje, ljubav, radost i – puno dana godišnjeg odmora za uživanje u Hrvatskoj! 

Korak više: voucher za popust

Vrijeme blagdana ujedno je i vrijeme darivanja. Svojim gostima darujte voucher za popust za rezervaciju smještaja kod vas. To može biti sasvim simboličan popust, a možete i biti zbilja darežljivi pa, primjerice, za rezervacije u određenom periodu godine (izvan sezone, kada je neizvjesnije da ćete popuniti kapacitete) ponuditi 24% popusta povodom ulaska u 2024. godinu. Ovakva igra brojki donijet će im gotovo za četvrtinu povoljniji odmor, što je prilika koju će neki od njih vjerojatno poželjeti i iskoristiti. Spojite ugodno s korisnim!

Personalizirani pristup = najbolji pristup

Spomenuli smo videočestitke, internet alate za dizajn čestitki, pa čak i umjetnu inteligenciju. No, znate što nadmašuje sve to? Dobra stara olovka i papir. Više nego ičim, svoje ćete goste iznenaditi napišete li im svoje želje ručno, na kartonskim čestitkama kakve su se nekada slale. Naravno, malo je vjerojatno da sa svojim gostima komunicirate poštom (barem ne onom zemaljskom), no ako ste tijekom godina stekli zbilja odane goste s kojima ste u međuvremenu razvili i prava prijateljstva, zašto ne?

Svima ostalima vjerojatno neće slati takve čestitke, ali svakako je veliki plus ako čestitke osmislite da budu što je moguće više personalizirane. Generički tekstovi s očekivanim željama neće izazvati ni upola jake emocije kao one u kojima se primatelju poruke obraćate njegovim imenom. Ubacite u tu čestitku i pokoju dogodovštinu koju pamtite od njihovog boravka kod vas i recept za uspjeh je zagarantiran!

I za kraj… čestitke od Apartmanica tima!

Bliži nam se kraj još jedne godine, a ovo je već 8. godina u kojoj živimo i radimo turizam, s vama i za vas. Svaki dan, tijekom sezone, i izvan sezone. Baš zato znamo koliko velik trud ulažete i koliko svoga vremena žrtvujete da bi vaše poslovanje bilo čim uspješnije. Uzmite si stoga sada još malo vremena za čestitati svojim gostima, a tada – uzmite vremena za sebe. Ušuškajte se u dekicu, skuhajte čaj (ili kuhano vino – bolja opcija, zar ne? 😉 ), odgledajte još jednom Kevinove avanture s lopovima i pozovite prijatelje, rodbinu, susjede, kolege… sve one koje želite uz sebe i koji na vaša lica mame osmijeh. Uživajte. Iskoristite svaki trenutak i napunite baterije. Prije no što se okrenemo, posao se vraća, rokovi za podnošenje obrazaca za članarinu su pred vratima, pa rani bukinzi, pa sezona… Ali ne brinite, za sve to mi smo tu za vas. I dalje ćemo vas podsjećati na obaveze, poticati na kreativnost i savjetovati kako biti što uspješniji. Zasada, opustite se i neka vam nadolazeći blagdani budu najčarobniji ikad. Zaslužili ste.

Vaša Apartmanica 

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića