Digitalni iznajmljivači

Iskoristite Valentinovo za dodatnu zaradu – počnite s pripremama već danas

Objavljeno 31. siječnja 2022.

Približava se Valentinovo, dan zaljubljenih. Uz sve što se događa oko nas, mnogi bi tog dana, ili vikend uoči njega, mogli htjeti na trenutak pobjeći od stvarnosti.

Iznajmljujete li manji apartman ili kuću za odmor za dvije do četiri osobe razmislite o posebnoj ponudi povodom Valentinova koju možete predstaviti u narednim danima na svojim kanalima oglašavanja. U nastavku vam dajemo nekoliko ideja.

 

1.   Za one koji žele dan provesti u krevetu…

Zbog prirode posla ili obaveza, mnogi se supružnici ili parovi tijekom dana i tjedna gotovo i ne vide pa im uvelike nedostaje vrijeme samo za njih. Htjet će se povući u osamu, daleko od ljudi, užurbanosti, gužve. Tražit će objekt izvan grada, negdje gdje mogu biti sami, bez znatiželjnih pogleda, a možda i bez signala na mobitelu.

Takav će tip para htjeti dan ili vikend provesti “u krevetu” odnosno u objektu. Kako bi im bilo ugodno i udobno, ali i romantično, pripremite im nešto od sljedećeg:

 • nekoliko romantičnih filmova na DVD-u ili im omogućite besplatno gledanje Netflixa,
 • ogrtači za nju i njega i kućne papuče,
 • plišane dekice,
 • drva za potpalu i ogrjev ako imate unutarnji kamin,
 • mirisne svijeće,
 • boca šampanjca ili dobrog kvalitetnog vina lokalnog proizvođača,
 • kutija čokoladica domaćeg proizvođača,
 • mirisne soli ili opuštajuća kupka od lavande ili smilja,
 • buket ruža ili drugog svježeg rezanog cvijeća u vazi.

Ako vaš objekt ima unutarnji jacuzzi, saunu ili grijani bazen, posebno to istaknite u svojoj ponudi jer će zasigurno privući potencijalne goste.

 

2.   Za one koji žele istražiti destinaciju…

Odluče li se otisnuti od kuće, neki će parovi htjeti istražiti posjećenu destinaciju. Zanimat će ih lokalna gastronomija, događanja, ali i romantična mjesta za dvoje.

Možete im kao domaćin preporučiti ili u dogovoru s njima rezervirati stol u restoranu, termin za masažu, karte za predstavu ili kino i sl. Evo nekoliko ideja što sve gostima možete ponuditi:

 • vođena degustacija kod lokalnih proizvođača npr. maslinara, vinara, proizvođača sira i mliječnih proizvoda i dr.,
 • večera u obližnjem restoranu ili konobi,
 • wellness za dvoje,
 • kazališna predstava,
 • romantični film u kinu,
 • razgled galerija i muzeja,
 • aktualna događanja u gradu ili okolici,
 • najam bicikala,
 • izlet ili vođena tura,
 • posjet prirodnim lokalitetima.

Za goste koji žele istražiti destinaciju pripremite brošure, letke i kontakte. Posebno istaknite onu ponudu koja je aktualna za Valentinovo kako gosti ne bi naišli na zatvorena vrata.

Pokušajte dogovoriti i posebne ponude ili popuste te kupone i vaučere za svoje goste kod lokalnih proizvođača i ugostitelja.

 

Kako oglašavati svoju ponudu?

 1. Dobro osmislite svoju ponudu. Iskoristite neke od ideja koje smo naveli, ali dodajte i ono što je specifično za vaš kraj.
 2. Razmislite kako ćete to vizualno prikazati. Ako se odlučite na prvu opciju – za one koji žele dan provesti u krevetu, uredite svoj objekt u romantičnom duhu i napravite nekoliko fotografija koje ćete i narednih godina moći koristiti za istu svrhu. Detalji poput buketa ruža, mirisne kupke s čašama šampanjca i otvorenom bombonijerom vizualno će naglasiti vašu ponudu.

Odlučite li se za drugu opciju, vizualno istaknite događanja i lokacije koji gostima mogu biti razlog dolaska.

 1. Napišite tekst ponude i istaknite njezine dodatne vrijednosti. Posebnu pažnju pridajte naslovu. Umjesto da oglašavate samo “noćenje za dvoje” ili “apartman za dvoje”, osmislite kreativan naziv ponude poput “Avanturistički vikend za dvoje u Istri” ili “Romantičan odmor za dvoje na Hvaru” i sl. Vrlo vjerojatno gosti će biti domaći pa svakako ponudu kreirajte i na hrvatskom jeziku.
 2. Odlučite gdje ćete sve oglasiti svoju posebnu ponudu. To može biti Facebook stranica vašeg objekta ili Facebook oglasnici, možete istaknuti ponudu u postojećim oglasima koje imate na Bookingu i Airbnbu, na Njuškalu, a svakako na svojoj web-stranici.

 

Sitnice koje čine razliku

Iako je Valentinovo ove godine u ponedjeljak, parovima koji žele malo vremena za sebe neće smetati proslaviti ga dan-dva ranije. Stoga, ciljajte na vikend uoči Valentinova.

Također, htjet će iskoristiti svaku minutu vikenda pa budite fleksibilni kada je u pitanju vrijeme dolaska i odlaska. Mnogi će raditi u petak i krenuti na put nakon posla te doći na odredište u kasnim večernjim satima. Drugi će htjeti putovati u ranim subotnjim satima pa bi već oko podneva mogli biti na odredištu.

S obzirom na to da vrlo vjerojatno nemate smjenu isti dan, prilagodite se koliko možete svojim gostima. Bit će vam zahvalni!

 

Jeste li već osmislili svoju ponudu za Valentinovo?

 

Objavite ju na svojoj web-stranici kako bi vas gosti lakše pronašli na Googleu. Ako web-stranicu još nemate, vrijeme je da ju napravite!

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića