Digitalni iznajmljivači

INTERVJU S IZNAJMLJIVAČIMA: Villa Nonni iz Višnjana više od 80% rezervacija dobiva preko svoje web-stranice

Objavljeno 27. travnja 2022.

Villa Nonni (tal. nonići) mala je kuća za odmor s potpuno ograđenom okućnicom od 500 m2 u ruralnom dijelu Istre, selu Cerion, nedaleko od Višnjana. Idealna je za manje obitelji koje žele pobjeći od gradske vreve i opustiti se u zelenoj antistres oazi uz bazen i jacuzzi. Gosti imaju na raspolaganju bicikle u nekoliko veličina i quad koji ih dodatno oduševi jer im pruža mogućnost obilaska susjednih sela i zanimljivosti. A ako se zažele “gužve”, Villa Nonni je na odličnoj lokaciji jer cijelu Istru mogu proći u samo nekoliko minuta automobilom.


Barbara Toth Jurica, vlasnica kuće Villa Nonni

Svjesni smo da je ruralni dio Istre naša velika kopetitivna prednost spram većine ostalog smještaja u gradovima. Upravo privlačimo goste kojima je to jako bitno, jer potreba za bijegom od svakodnevnice i stresa je sve izraženija, ističe Barbara Toth Jurica, vlasnica ove ruralne vile.

Vila je ime dobila po roditeljima naše sugovornice jer je željela i njih uključiti u cijelu priču.

– Nisam puno razmišljala o imenu, imala sam ga prije nego što se krenulo s adaptacijom. To je bila nekada davno stara autohtona istarska kuća koja je prkosila vremenu u vlasništvu mojih roditelja, a ja sam ju naslijedila i obnovila 2018. godine.

 

 

S iznajmljivanjem su krenuli upravo te 2018. godine i, kako kaže naša sugovornica, bila je to izazovna godina, ali ispunila je sva njihova očekivanja. Godine koje su uslijedile bile su sve uspješnije, posebice u pogledu direktnih rezervacija.

Zahvaljujući svojoj web-stranici i profilima na društvenim mrežama broj direktnih upita i rezervacija putem njih stalno raste. Moram priznati da nismo imali razlike između 2019. i pandemijske godine, naprotiv upravo se tražio takav tip smještaja kakav mi nudimo. Gosti su imali potpunu privatnost i veoma visok stupanj sigurnosti. Popunjenost iz godine u godinu raste iako je vrlo teško pratiti trendove koji se munjevito mjenjaju, ali za sada uspijevamo i kreće se između 80 – 90 % ovisno o periodu godine.

Za izradu web-stranice odlučili su se ubrzo nakon pojavljivanja na booking portalima, a direktne rezervacije krenule su već u prvom mjesecu aktivacije web-stranice. Danas većinu rezervacija Barbara dobiva upravo putem nje.

– Znamo da nije lako spram velikih platformi, pa svakako preporučujem izradu svoje web-stranice jer u protivnom ste ovisni o booking sistemu, koji naravno za sobom povlači i određeni trošak. Iznimno sam zadovoljna popunjenošću preko svoje web-stranice koja iznosi 80 % ukupnih rezervacija godišnje.

Izradu svoje web-stranice povjerila je Apartmanica timu, a dosadašnjom je suradnjom, kako ističe, izuzetno zadovoljna.

– Apartmanica je jednostavno iskočila na nekoj od društvenih mreža i tu je sve počelo. Krenuli su pozivi i na stotine pitanja, bila sam dosadna, a oni tako strpljivi… Tim Apartmanica ne samo da vas savjetuje, već vas i sluša sve dok ne dođete do idealnog rješenja. Moje iskustvo s Apartmanicom je fantastično, prezadovoljna sam… Od samog početka pa sve do danas jer suradnja s njima ne prestaje onog trena kad vam naprave web-stranicu, dapače uvijek su vam na raspolaganju.

 

Dodaje kako su danas web-stranica te ime i vizualni identitet izuzetno važni za privlačenje gosta, no kad gost dođe, važno je da se osjeća kao kod kuće pa savjetuje:

– Svaki se iznajmljivač mora staviti u ulogu gosta. Prije samog iznajmljivanja kuće moja obitelj i ja uselili smo se na tjedan dana kako bismo doživjeli smještaj i upotpunili neke sadržaje koji su nedostajali u svakodnevnom životu.

Za kraj dodaje i svoju “tajnu” uspješnog poslovanja.

– Naš moto je ponašati se prema svojim gostima onako kako želimo da se drugi domaćini ponašaju prema nama kad smo mi u ulozi gosta. Sve svoje goste dočekujemo s prirodnim domaćim proizvodima i na raspolaganju smo im za sva njihova pitanja i želje.

 

Barbari želimo uspješnu turističku sezonu, a vas pozivamo da se pridružite brojnim zadovoljnim korisnicima Apartmanice.

 

Copyright Play Digital 2009. - 2024.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci    Postavke kolačića