Digitalni iznajmljivači

FAQ – Zašto i kako pripremiti popis najčešće postavljenih pitanja?

Objavljeno 21. veljače 2022.

Koliko ste često odgovarali na pitanja gosta o svemu onome što već piše na vašoj web-stranici? Koliko dugo su te prepiske trajale?

Iako se mnogi iznajmljivači doista potrude do najmanjih detalja opisati i objekt i uvjete najma, neki gosti jednostavno ne čitaju ili ne razumiju napisano i žele još jednu potvrdu od samog iznajmljivača.

S druge strane iznajmljivač često nema vremena detaljno odgovoriti na svako pitanje pa ili odgovori površno što rezultira novim pitanjem ili pusti gosta da čeka svoj odgovor duže vrijeme, nekad i danima. Ni jedno ni drugo rješenje nije dobro.

Tu vam u pomoć mogu priskočiti najčešće postavljena pitanja.

 

Što su najčešće postavljena pitanja ili FAQ i kako ih pripremiti?

Najčešće postavljena pitanja čini set od desetak pitanja koja vam gosti najčešće upućuju i odgovora na njih. Kada ih sastavljate, naglasak stavite na pitanja koja gosti postavljaju prije dolaska.

Ako se iznajmljivanjem bavite već duže vrijeme, sjetite se razgovora s gostima ili pogledajte dosadašnju prepisku s njima i izdvojite desetak pitanja koja vam najčešće postavljaju.

Ako tek krećete s iznajmljivanjem, razmislite koje bi informacije bile vama važne znati putujete li prvi put u stranu zemlju. Napravite popis svega što biste i sami pitali vlasnika objekta koji unajmljujete.

 

Kakva pitanja staviti na popis najčešće postavljenih pitanja?

Na popisu se mogu naći svakakva pitanja – od onih koja se odnose na sam objekt do onih koji se odnose općenito na zemlju.

U nastavku vam donosimo nekoliko primjera pitanja i odgovora.

 

  • Ima li vaš objekt perilicu i sušilicu rublja?

Naš je objekt opremljen perilicom rublja kojom se slobodno možete poslužiti bez dodatne naknade. U kupaonskom ormariću pronaći ćete i deterdžent za rublje kojim se možete koristiti. Za sušenje rublja u objektu se nalazi preklopno sušilo za rublje.

  • Imate li bicikle koje mogu posuditi?

Naš objekt nije opremljen biciklima za goste, no u objektu ćete pronaći letak lokalnog iznajmljivača bicikala kojem se možete obratiti i koji će rado za vas dopremiti bicikle do objekta. Ako želite da vas bicikli dočekaju kad dođete, dovoljno je da nam javite pa ćemo mi s njime dogovoriti dopremanje bicikala.

  • Može li se u vašem objektu gledati Netflix?

U objektu se nalazi smart televizija koja podržava Netflix. Ako ste korisnik Netflixa, možete upisati svoje korisničke podatke i gledati sadržaje preko svog korisničkog računa.

  • Kako ćemo održavati bazen za vrijeme svog boravka kod vas?

O održavanju bazena brinemo se mi, vi ne morate ništa činiti. Pumpa se automatski pali i gasi, a skimeri će pokupiti prljavštinu koja pluta po površini. Mi ćemo, uz prethodnu najavu, doći jednom ili dvaput tjedno usisati eventualnu prljavštinu s dna bazena i kontrolirati klor i pH vrijednosti.

  • Gdje se pali bazenska rasvjeta?

Bazenska se rasvjeta sama automatski pali u 21 sat i gasi u 3 sata u noći.

  • Može li se u Hrvatskoj plaćati eurima?

Euri će postati službena valuta u Hrvatskoj 2023. godine. Do tada za plaćanja u Hrvatskoj bit će vam potrebne hrvatske kune. Nedaleko našeg objekta nalazi se mjenjačnica gdje možete razmijeniti eure u kune.

  • Je li nam potrebna putovnica ili osobna iskaznica za ulazak u zemlju?

Iako je Hrvatska u Europskoj uniji, još uvijek se za ulazak u zemlju traži osobni dokument za sve osobe, čak i za dijete.

  • Prijavljujete li goste?

Prema hrvatskom zakonu obvezni smo prijaviti svakog gosta prilikom njegova dolaska. Za tu potrebu molit ćemo vas osobne dokumente na uvid.

 

Gdje objaviti najčešće postavljena pitanja?

Ako još uvijek nemate svoju web-stranicu ili je u izradi, popis najčešće postavljenih pitanja može vam služiti kao predložak spremljen u mobitelu iz kojeg ćete preuzeti odgovore na ona pitanja koja vam gost postavi kad se bude raspitivao o vašem objektu.

Ipak najbolja opcija je najčešće postavljena pitanja objaviti na svojoj web-stranici pa po potrebi možete link sa svoje web-stranice poslati gostima e-poštom.

 

 

Web-stranica uvelike olakšava poslovanje i komunikaciju s gostima brojnim iznajmljivačima.

Je li vrijeme da i vi sebi olakšate poslovanje?

Copyright Play Digital 2009. - 2022.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci