Digitalni iznajmljivači

Black Friday 2022

Apartmanica ove godine za BLACK FRIDAY nudi 40% popusta na Apartmanica Standard paket, odnosno profesionalnu izradu web stranice za privatne iznajmljivače u vrijednosti od 4.413,00 kn za samo 2.499,00 kn.

Pročitaj više

INTERVJU S IZNAJMLJIVAČIMA: Villa Furešta na otoku Pašmanu drugačijim pristupom prema turizmu uspješno posluje već četvrtu sezonu

Prekrasno uređena dizajnerska Villa Furešta svoje je mjesto pod suncem pronašla na otoku Pašmanu. Dovršena je 2019. godine kada je i prvi put primila goste.

Pročitaj više

Je li self-check-in opcija koju biste trebali nuditi svojim gostima?

Pandemija je uvelike utjecala na rad malih iznajmljivača i mnogi su, ne bi li zaštitili vlastito zdravlje, kao i zdravlje svojih članova obitelji, ali i gostiju, omogućili gostima self-check-in.

Pročitaj više

Kako odrediti cijenu svog smještaja?

Ako ste novi u iznajmljivanju i tek počinjete s radom ove sezone, logično je da se pitate koje i kakve cijene postaviti. Mnogi se boje da će cijene biti prevelike u odnosu na konkurenciju ili pak drastično snižavaju cijenu kako bi bili konkurentniji – jer “sve je bolje od praznih apartmana”.

Pročitaj više

5 razloga zašto se iznajmljivači odlučuju na izradu web-stranice svog smještaja

Iako su turističke agencije i portali još uvijek logičan prvi izbor iznajmljivačima kada je u pitanju oglašavanje i punjenje smještajnih kapaciteta, sve je više onih koji žele sve manje ovisiti o njihovu poslovanju i što više novca zadržati za sebe.

Pročitaj više

INTERVJU S IZNAJMLJIVAČIMA: Villa Nonni iz Višnjana više od 80% rezervacija dobiva preko svoje web-stranice

Villa Nonni (tal. nonići) mala je kuća za odmor s potpuno ograđenom okućnicom od 500 m2 u ruralnom dijelu Istre, selu Cerion, nedaleko od Višnjana.

Pročitaj više

Što je iCal i zašto ga je dobro koristiti?

Je li vam poznat onaj osjećaj kada nešto radite u vrtu, a mobitel ste ostavili negdje u kući i baš u tom trenutku stigne rezervacija? Naravno, primijetili ste ju tek nakon dva-tri sata pa vas oblije hladan znoj jer se baš u tom trenutku mogao dogoditi overbooking.

Pročitaj više

Kako vas gosti pronalaze na Googleu?

Google je vrlo moćan alat ako ga znamo dobro (is)koristiti. Pruža jako puno besplatnih mogućnosti, ne traži od nas konstantan angažman kao društvene mreže, a omogućava nam čistu zaradu.

Pročitaj više

Kako postupati s avansom i u kojim ga situacijama vratiti?

Naplatiti avans ili ne? Vratiti avans ili ne? Kada ga vratiti gostima, a kada ga zadržati? Ovo su neka od najčešćih pitanja s kojima se mnogi iznajmljivači redovito susreću, a u lipnju 2020. kada je bilo neizvjesno hoće li se uopće moći putovati zbog pandemije, mnogi nisu znali kako postupiti s povratom avansa i naplatom novim gostima.  

Pročitaj više

Izbjegnite ove česte pogreške kod izrade web-stranice

Često čujemo “Web-stranicu za svoj apartman ili kuću za odmor  napraviti sami”. Uz mnoštvo današnjih tutoriala koji se nalaze na internetu, ne bi bilo u redu reći da ne možete. Pitanje je zapravo jeste li spremni na sve tehničke izazove koje će web-stranica od vas tražiti.

Pročitaj više

Kompletan vodič za poslovanje s domaćim gostima

Iako većinom kod iznajmljivača borave strani gosti, i domaći vole putovati i ljetovati ili zimovati u nekom od naših predivnih krajeva zemlje.

Pročitaj više

Kako pripremiti kućni red i je li on uopće obvezan?

Kućni red uobičajen je dokument u apartmanima, kućama za odmor, ali i drugim objektima za najam, neovisno o tome iznajmljuju li se na duže ili kraće vrijeme. Njime se gostu daje do znanja što smije, a što ne smije raditi u objektu i njegovoj bližoj okolini.

Pročitaj više

Što učiniti kada gost ne najavi dolazak djece?

Je li vam se kada dogodilo da vam gosti najave dolazak samo odraslih osoba i djece starije od 12 godina, a djecu mlađu od 12 godina, posebno bebe, uopće ne spomenu u svojoj rezervaciji ili upitu?

Pročitaj više

Kako spriječiti overbooking?

Je li vam se ikada dogodilo da ste dobili dvije rezervacije za isti period? Kako ste se tada osjećali i kako ste problem riješili?

Pročitaj više

FAQ – Zašto i kako pripremiti popis najčešće postavljenih pitanja?

Koliko ste često odgovarali na pitanja gosta o svemu onome što već piše na vašoj web-stranici? Koliko dugo su te prepiske trajale?

Iako se mnogi iznajmljivači doista potrude do najmanjih detalja opisati i objekt i uvjete najma, neki gosti jednostavno ne čitaju ili ne razumiju napisano i žele još jednu potvrdu od samog iznajmljivača.

Pročitaj više

Što je potvrda rezervacije i kako je pripremiti?

Prosječno se u kući za odmor izmijeni 20-ak grupa gostiju tijekom jedne godine. U apartmanima još i više. Imate li više objekata koje iznajmljujete, taj se broj uvelike povećava.

Pročitaj više

Pet-friendly objekt – da ili ne?

Mnogi se iznajmljivači pitaju bi li njihov objekt trebao biti pet-friendly odnosno bi li trebali primati kućne ljubimce. Ako se odluče na taj korak, postavljaju si nova pitanja – hoće li dodatno naplaćivati boravak kućnog ljubimca i koliko. 

Pročitaj više

Iskoristite Valentinovo za dodatnu zaradu – počnite s pripremama već danas

Približava se Valentinovo, dan zaljubljenih. Uz sve što se događa oko nas, mnogi bi tog dana, ili vikend uoči njega, mogli htjeti na trenutak pobjeći od stvarnosti.

Pročitaj više

Detalji koji čine razliku: Kako uvjeriti gosta da vaš oglas nije lažan?

Prijevare u iznajmljivanju nisu novost u svijetu, čak ni na našem Jadranu. Osim lažnih upita koji gotovo svakodnevno stižu u pretince iznajmljivača, nažalost ima i lažnih oglasa i web-stranica objekata i iznajmljivača.

Pročitaj više

TRIK: Preporukama sadržaja u destinaciji pridobijte goste i ostvarite direktne rezervacije

Web-stranica ima mnoštvo prednosti nad oglasnicima. O nekima smo pisali u članku Zašto je važno izgraditi brend svog objekta?. U ovom ćemo se članku osvrnuti na preporuke sadržaja u destinaciji i kako ih iskoristiti za povećanje prometa na vašoj web-stranici, a time i rezervacija.

Pročitaj više

Zašto je važno izgraditi brend svog objekta?

Koliko u vašoj destinaciji ima objekata sličnih vašem – s istim brojem spavaćih soba, kapacitetom, gotovo jednakom opremljenosti, možda i jednakim komadima namještaja i jednakim sadržajem? Koliko takvih objekata ima u čitavoj Hrvatskoj i po čemu se među njima baš vaš ističe?

Pročitaj više

U što ulaže vaša konkurencija u 2022. godini?

Jeste li znali da svake godine iznajmljivači osiguravaju budžet od 10.000,00 kn do 20.000,00 kn za ulaganje u svoje nekretnine?

Neki će veći dio budžeta uložiti u renovaciju, a drugi u opremanje, no mnogi će dio budžeta mudro utrošiti u marketing i dodatne sadržaje.

Pročitaj više

Kvalitetni prijevodi povećavaju vjerojatnost direktnih rezervacija

Znate li da osim izgleda i tehničkih mogućnosti web-stranice, velik utjecaj na odluku hoće li gosti rezervirati smještaj ili neće jesu prijevodi?

Pročitaj više

Što današnja web-stranica mora imati?

Kao što više nije upitno treba li vaša kuća za odmor imati bazen, tako danas više uopće nije upitno trebate li imati web-stranicu. Pitanje je samo kakvu.

Pročitaj više

Što je bolje: napraviti web-stranicu sami ili angažirati profesionalca?

Je li konačno došlo vrijeme da vaš smještajni objekt dobije svoju web-stranicu? Ako jest, pred vama je odluka: napraviti ju sami ili povjeriti posao profesionalcima. Istražimo detaljnije prednosti i mane jedne i druge opcije.

Pročitaj više

Kako napisati tekst za svoju web-stranicu koji donosi rezervacije?

Opis vašeg objekata, zahvaljujući ključnim riječima, prvo je što gost pronalazi na Googleu. Kad klikne na link vaše web-stranice i počinje čitati o vašem objektu, odlučuje hoće li nastaviti čitati ili zatvoriti web-stranicu.

Pročitaj više

Kako omogućiti gostima da vaš objekt brže pronađu na Googleu?

Želite li da vas gosti pronađu na Googleu, direktno rezerviraju vaš smještaj i time vam uštede nekoliko tisuća eura provizije? Nema iznajmljivača koji to ne želi, a mnogi to doista postižu!

U nastavku vam donosimo savjete kako možete Google servis iskoristiti za svoje poslovanje, privući više gostiju, povećati broj direktnih rezervacija i time uštedjeti na tisuće eura na provizijama agencija i portala.

Pročitaj više

Dodajte Facebook Messenger chat na vlastitu web stranicu

Za sve one koji bi voljeli povezati svoju web stranicu i Facebook stranicu u jedan komunikacijski kanal, omogućili smo postavljanje framea s Facebook Messenger chatom na svoju web stranicu.

Pročitaj više

Isticanje „Safe stay in Croatia“ oznake na web stranicama smještajnog objekta

Kako bismo omogućili da vrlo jednostavno dodate zasluženu oznaku na svoju web stranicu, od danas je dostupna takva funkcionalnost u Apartmanica sučelju.

Pročitaj više

Tri najčešće greške koje čine iznajmljivači u 2021. godini

Nova 2021. godina stavlja ispred nas velike izazove. Promjene se događaju na svim poljima pa tako i u načinu komunikacije.

Pročitaj više

Alat za kopiranje cjenika

Pred nama je nova sezona i pripreme su već u punom jeku. Dok već polako pristižu upiti za rezervaciju u 2021. godini, potaknuti vašim upitima uočili smo potrebu da ubrzamo proces izrade novog cjenika.

Od danas je dostupna nova funkcionalnost u Apartmanica sučelju, a radi se o kopiranju cjenika iz jedne u drugu godinu.

Pročitaj više

Besplatni webinar

Važnost vlastite web stranice za iznajmljivače u vrijeme pandemije

Iza nas je vrlo zanimljiv dan u kojem smo po prvi puta komunicirali sa svojim pratiteljima i korisnicima putem live webinara na našoj Facebook stranici. Naime, u utorak 22.12.2020. u 16 sati održali smo besplatni webinar u kojem je glavna tema bila važnost poslovanja s vlastitom web stranicom u vrijeme pandemije. Predavanje se sastojalo od nekoliko povezanih cjelina. Sam zaključak predavanja donio je i malo predblagdanskog ugođaja jer su se spominjali i pokloni, o čemu će biti riječi u nastavku objave.

Pročitaj više

Mogućnost plaćanja na rate

Apartmanica web stranice od sada možete kupiti i s karticama uz mogućnost plaćanja do 24 rate za pojedine pakete: 

  • Apartmanica premium paket uz dvije godine održavanja na 24 rate već od 166,66 kn/mj
  • Apartmanica premium paket uz godišnje održavanje za prvu godinu na 12 rata već od 291,66 kn/mj
  • Apartmanica Do It yourself uz godišnje održavanje za prvu godinu na 12 rata već od 112,50 kn/mj
Pročitaj više

Booking.com najavio gašenje web stranica s datumom 30.11.2020.

Kriza uzrokovana pandemijom korona virusa pokrenula je niz promjena zbog kojih nam život i poslovanje više neće biti isti kao što su bili prije krize. Jedna od tih promjena je odluka online agencije Booking.com da svojim korisnicima ugasi web stranice s datumom 30.11.2020.

Pročitaj više

Alat za dodavanje akcijske cijene

Kako bismo našim korisnicima olakšali proces bukiranja preostalih slobodnih termina, dodali smo novi alat za prikaz akcijske cijene. Ovaj alat pomaže korisnicima Apartmanica platforme da unutar kalendara naglase period koji nije popunjen i da informiraju potencijalnog kupca o akcijskoj cijeni.

Pročitaj više

Alat za izradu potvrde o rezervaciji

Motivirani iznimno pozitivnim recenzijama koje ste nam ostavili na našem Facebook profilu te kako bi našim korisnicima olakšali poslovanje i ponudili funkcionalnost s kojom će uštedjeti svoje dragocjeno vrijeme, napravili smo novi alat za izradu potvrde o rezervaciji.

Pročitaj više

Apartmanica “Do it yourself” – samostalno izradite web stranicu vašeg smještaja

S obzirom na trenutnu novonastalu situaciju s koronavirusom i s izostankom predsezone u turizmu odlučili smo prilagoditi naše pakete za izradu web stranica za privatne iznajmljivače.

Pročitaj više

Što iznajmljivači mogu napraviti kako bi ublažili negativne učinke pandemije koronavirusa?

Globalna pandemija koronavirusa uzrokuje poremećaje u raznim djelatnostima, a jedna od najgore pogođenih je turizam. Cijela područja i države se izoliraju, zrakoplovne i autobusne tvrtke otkazale su svoje standardne rute, a putnici diljem svijeta otkazuju svoje planove (uključujući i rezervacije).

Pročitaj više

Mislite da apartmani i kuće za odmor ne trebaju vlastitu web-stranicu?

Tako je mislila i gospođa Jurica, vlasnica Ville Nonni u Višnjanu, no onda ju je zaintrigirao Facebook oglas Apartmanice… Danas ne može ni zamisliti upravljanje rezervacijama bez vlastite stranice svoje vile.

Pročitaj više

Novogodišnje odluke za privatne iznajmljivače

Početak nove kalendarske godine otvara nove vizije i nova nadanja. Svaki privatni iznajmljivač, kao i poslovni čovjek traži način na koji bi mogao unaprijediti svoje poslovanje i tako ostvariti veću dobit, ili pak naučiti nešto novo od eventualnih pogrešaka koje su mu se omakle prošle godine.

Stvaranje popisa novogodišnjih odluka je samo forma jačanja početnog zanosa koji je potreban kako bi s većim entuzijazmom krenuli u novu sezonu 2020. godine.

Pročitaj više

Želite li profesionalnu web stranicu za promociju svoje kuće za odmor, apartmana, agencije ili ostale djelatnosti?

Zatražite ponudu

Copyright Play Digital 2009. - 2022.   Uvjeti korištenja   Pravila privatnosti   Kontakt podaci